TERMÉSZETES DEZODOR ANTIBAKTERIÁLIS ILLÓOLAJOKBÓL

Manapság a gyakoribb allergia és bőrirritáció miatt a klasszikus dezodorok elfelejtődnek, míg a kellemetlen szagok elnyomására szolgáló természetes készítmények egyre népszerűbbek. A bőrpír és a bőr különböző változásainak kiváltása mellett a klasszikus dezodorok tele vannak vegyszerekkel, például alumíniummal és parabénekkel, amelyek gyakran különböző betegségekkel társulnak. Ha mégis természetes dezodorok vásárlása mellett dönt, azok legnagyobb hátránya, hogy általában nagyon drágák és hozzáférhetetlenek. De nem kell túl sok pénzt költeni természetes dezodorra, csak néhány alapanyagból készítheti el otthonában.

A természetes dezodorok összetétele olyan illóolajokat tartalmaz, amelyek izzadásgátló antibakteriális és szagtalanító hatásukról ismertek. Ebben az esetben ezek a következő olajok:

* pacsuli és cédrus illóolaj - mindkét olaj antibakteriális hatású, emellett kellemes és univerzális illatot kölcsönöz a dezodornak, amely férfiaknak és nőknek egyaránt megfelel.

* menta illóolaj - antibakteriális és antimikrobiális hatásáról ismert, amely elnyomja a kellemetlen szagokat okozó baktériumokat. A bőr lehűlésének érzését is előidézi. Nyugtató, fájdalomcsillapító és gyulladáscsökkentő hatása van a frissen borotvált bőrre is.

A természetes dezodor az alábbiak szerint készül:

Keverjünk össze egy tálban egy csésze sűrűséget és szódabikarbónát. Lassan öntsön ebbe a keverékbe kókuszolajat, és keverje addig, amíg kissé nedves lesz, de nem teljesen folyékony. Ezután sorrendben adjon hozzá: 10 csepp menta illóolajat , 5 csepp pacsuli illóolajat és 5 csepp cédrus illóolajat . Az összes hozzávalót ismét jól keverje össze, amíg össze nem keveredik. Az elkészített dezodort fedeles üvegedényben tárolja.

Használja a dezodort naponta, a legtöbbet izzadó régiókra kenve. Ne feledje, hogy ez a dezodor nem akadályozza meg az izzadást, de elnyomja a kellemetlen szagokat azáltal, hogy elpusztítja az őket okozó baktériumokat. Ha hajlamos az erős izzadásra, próbálja a nap folyamán a lehető leggyakrabban alkalmazni a dezodorokat.

Kommentek
  1. Én