A 10 legjobb illóolaj a szépségért

Miért érdemes használni az illóolajokat a szépség érdekében?

A legjobb illóolajok sok egészséges tulajdonsággal rendelkeznek, ezért széles körben használják őket a kozmetikai és szépségiparban. Ezek hasznosak lehetnek a pattanások kezelésére , cellulit, ráncok és még izomfájdalmak ellen is.

A krémektől és testápolóktól eltérően nem tartalmaznak olyan kémiai anyagokat , amelyek káros egészségügyi hatásokat okozhatnak. Ezenkívül az olajok hidratálják és táplálják a bőrt, kezelik a fertőzéseket és serkentik a bőr természetes védekezőképességét.

A legjobb illóolajok a kozmetikai kezelésekhez

Akár a ráncok csökkentésére, akár egy pihentető masszázsra, akár a bőr hidratálására használja őket, az illóolajok fiatalabbnak és szebbnek tűnhetnek.

Ezek a leginkább ajánlottak:

1. esszenciális levendulaolaj

A levendulaolaj az egyik legismertebb és használt olaj a szépség számára. Gyógyászati ​​tulajdonságokkal is rendelkezik, ami sok felhasználási lehetőséget ad neki. Ez egy olyan olaj, amely közvetlenül a bőrre kenhető (nem kell hígítani). Ez erősíti a többi összetevő hatását is.

A levendulaolaj képes fiatalítani a bőrt. Ennek eredményeként a ráncok , pattanások, égési sérülések és sebek kezelésére ajánlott.

2. Citrom illóolaj

A citromolaj tele van C-vitaminnal és erős antioxidáns. Először is megakadályozza a bőr öregedését, mert megakadályozza a szabad sejtek kialakulását, amelyek elpusztítják a bőr sejtjeit.

Ezek a tulajdonságok a citráljának köszönhetők - egy kémiai anyagnak, amely nemcsak finom aromát kínál, hanem a ráncok megelőzésében is előnyös.

3. Illóolaj rózsaolaj

Ez valóban képes fegyver a szépség számára. Csodálatos illatot áraszt és egészséges hatással van a bőrre. A rózsaolaj kezeli az ekcémát és a szárazságot, miközben ellensúlyozza az idő előtti öregedést. Használható minden bőrtípusra is.

Összehúzó tulajdonságainak köszönhetően helyreállítja a sérült hajszálereket és helyreállítja a pattanások és hegek nyomait. A bőrnek általában jobb tónust is ad.

4. Alapvető pézsmaolaj

Ez a növény eredetileg Európából származik, és gazdag többszörösen telítetlen zsírsavakban (omega 3 és 6), valamint antioxidáns vitaminokban, például A, C és E. A magokból kivont olaj számos tulajdonsággal rendelkezik.

A legcsodálatosabbak között találjuk:

Ez az olaj nagyon hasznos a napsütés után, mert hidratálja a bőrt. Műtét vagy leégés után is jó használni.

5. Alapvető teafaolaj

Ez egy másik legjobb illóolaj, ha gondozni akarja a bőrét. Az esszenciális teafaolaj közvetlenül a bőrre kenhető, és mindenféle fertőzés esetén hasznos, beleértve a pattanásokat ( pattanásokat szárít ), herpeszet vagy nyílt sebeket és vágásokat.

6. Zsálya illóolaj

Ez az olaj puhább és feszesebb bőrt ad . Tökéletesen használható nyílt sebeken. Továbbá ez az olaj elrejti a ráncokat és ellensúlyozza az új vonalak kialakulását az arcon.

7. esszenciális rozmaringolaj

A rozmaring alapvető segítség mind a szépség, mind az egészség szempontjából. Végül is csökkentheti a korpásodást és javíthatja a fejbőrt. Közvetlenül a haj gyökereire alkalmazható, samponnal és balzsammal keverhető.

A rozmaringolaj jót tesz dermatitis, ekcéma, pattanások és az arc duzzanata esetén.

8. Argánolaj

Ez az olaj egy fáról származik, amely csak Marokkóban növekszik (ahol "életfának" nevezik). Gyümölcse háromszor annyi E-vitamint tartalmaz, mint az olívaolaj, zsírsavakon és béta-karotinon kívül. Képes megjavítani, bezárni és puhává, valamint fényessé tenni a hajat.

  • Argánolajat használhat a bőr idő előtti öregedésének csökkentésére.
  • Ezenkívül jó a ráncok, a foltok és a laza bőr leküzdésében, valamint enyhíti a pattanások és bárányhimlő okozta striákat és nyomokat.
  • Mivel nem tömíti el a pórusokat, zsíros bőrre és mitesszertől és pattanásoktól hajlamos bőrre alkalmas .
  • Az argánolaj segít a bőrnek helyreállni a leégéstől, erősíti a körmöket és segít megőrizni a bőr rugalmasságát.

9. esszenciális kamillaolaj

Ez egy másik olaj, amelyet közvetlenül a bőrre lehet kenni, mivel nem irritálja. Az esszenciális kamillaolaj gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal rendelkezik, ezért dermatitis esetén ajánlott.

10. Alapvető muskátliolaj

Ez az egyik legjobb illóolaj a szépség számára, sőt természetes kozmetikumként is használják. Ez azért van, mert megakadályozza, és kezeli a narancsbőr kialakulását.

Használata előtt azonban keverje össze egy másik olajjal. A mandulaolaj jó választás. Ezenkívül gyógyítja a hegeket és sebeket, megszünteti a testszagot, kezeli a zsíros bőrt és csökkenti a pattanásokat.

Kommentek
  1. Én