7 illóolaj a sportteljesítmény növeléséhez

Az illóolajokat hagyományosan relaxációra és stresszoldásra használják , de mi lenne, ha azt mondanánk, hogy ezek is hozzájárulhatnak a sportteljesítményed javításához?

Az állóképesség fokozásától a fájdalmas izmok megnyugtatásáig lebontjuk a 8 legjobb illóolajat, amelyeket az edzésbe be kell vonni. A legjobb az, hogy 100% -ban természetesek és káros mellékhatások nélkül!

1 - Borsmenta - A borsmenta nemcsak javítja a mentális éberséget , de az erős menta is bizonyítottan javítja az atlétikai teljesítményt és az állóképességet azáltal, hogy stabilan tartja a vérnyomását és a pulzusát. Edzés után helyileg is alkalmazhat borsmentaolajat az izomláz enyhítésére.

2 - Citrom - Általában az immunrendszer fellendítésére és a hangulat felderítésére használják , a citrom illóolaj kiválóan alkalmas a sportolók számára, mert stimulálja az idegrendszert , felébreszti az érzékeket, sőt természetes gyógymódként is használható a lábgomba számára. Szeretjük azt is, hogy az illata hogyan frissíti fel a pézsmasportfelszerelést!

3 - Szegfűszeg - szenvedsz az edzés utáni fájdalmaktól? A szegfűszeg illóolaj bizonyítottan csökkenti a gyulladást , amely enyhíti az ízületi fájdalmakat és elősegíti a rugalmasságot. A citromhoz hasonlóan a szegfűszeg is támogatja az immunrendszert, amely az intenzív edzés során veszélybe kerülhet.

4 - Levendula - A világ vitathatatlanul a legsokoldalúbb illóolaj, a levendulát általában az elme ellazítására, a stressz enyhítésére és a pihentető alvás elősegítésére használják , amelyek mind támogatják a csúcsteljesítményt a játéknapon. Ezenkívül a levendula használható a zúzódások, vágások és fájdalmas izmok megnyugtatására.

5 - Narancsolaj - Korán reggel vagy hosszú munkanap után üti meg az edzőtermet? Élvezze a természetes energiát a narancs illóolaj élénkítő aromájával, amely erős antioxidánsokkal is rendelkezik, hogy csúcsformában tartsa Önt.

6 - Helichrysum - Egy erős gyulladáscsökkentő, helichrysum az első védekezés a sport sérülések, különösen a zúzódások vagy a haematoma gyógyításában. Ez hatékony gyógymód a lábgörcsök és a krónikus hátfájások ellen is - akár meleg fürdőt is ehet néhány csepp Helichrysum-szal, vagy a hígított olajat közvetlenül a bőrére dörzsöli.

7 - Eukalpiptusz - Már beszéltünk olyan illóolajokról, amelyek önmagukban is enyhíthetik a fájó izmokat , de ez a csodálatos keverék ötvözi a borsmentát, a télzöldet, az eukaliptuszt, a kámforot és a kamillát, hogy hosszan tartó enyhítést nyújtson minden fájdalma után . Egyszerűen hígítson egy választott hordozóolajjal, vigye fel közvetlenül a bőrére, és máris mehet!

Kommentek
  1. Én